Pony aan zee van Ella Weisbrod
De vader van Josje en Jelle krijgt een ernstig ongeluk met zijn vrachtwagen. Dat zet hun hele leven op zijn kop. Hij ligt lang in het ziekenhuis en als hij thuiskomt, zit hij in een rolstoel en dat zal altijd zo blijven. Het gewone leven voor Josje en Jelle gaat door: school, judo, omgang met vrienden en vriendinnen. Maar thuis lijkt niets meer gewoon.
Over de invloed van een ongeluk op het leven van kinderen, over angst, onzekerheid en aanpassingsvermogen.

voor kinderen vanaf 10 jaar

Bestelwijze
Via website Kwintessens, categorie leesboeken, bestelnummer 5177, reductie bij meerdere exemplaren.

De wereld van beer Lichthart door Jaap ter Callenbach
Beer kan het bijna niet geloven: door een akelige val is hij van het ene op het andere moment blind., Niets kan hij meer zien en dat maakt de wereld opeens helemaal anders. Beer zal alles opnieuw moeten leren. Het lijkt hem vreselijk om voortaan afhankelijk te moeten zijn van mensen. Maar hij leert mensen op een andere manier kennen en daar heeft hij de rest van nieuwe leven iets aan. Bekroond met de Gouden Griffel.

Je kunt dit boek kopen bij de boekhandel

Mijn zus is een flussemus door Syl van Duyn
Het is zomervakantie en Emma verveelt zich. Haar vriendinnen zijn allemaal weg en met haar zus Sanne kan ze geen spelletjes doen, want die is gehandicapt. Eigenlijk is Sanne net een grote baby die moet lachen om woorden als 'flussemus'. Voor Emma is het vanzelfsprekend dat Sanne zo is, maar soms is het oneerlijk. Waarom mag Sanne bijvoorbeeld lekker zwemmen zonder diploma en moet Emma naar die rottige zomerzwemles? Het wordt vast geen leuke vakantie. Of toch?

Voor kinderen vanaf 8 jaar
Verkrijgbaar in de boekhandel

Wij zijn niet gek! van Kees Opmeer
Andrés moeder heeft vreemde buien. Sinds Andrés vader is weggegaan, lijkt het alleen maar erger te worden.
Van zijn oudere broer Twan mag hij met niemand over hun problemen praten. Uiteindelijk besluit André dat er iets moet gebeuren.

Voor kinderen vanaf 10 jaar
Verkrijgbaar in de boekhandelAltijd weer wat!
Jessica en Florian zijn een tweeling van tien. Door zijn autisme gedraagt Florian zich vaak anders dan andere kinderen en wordt Jessica daar op aangekeken. Soms heeft zij daar schoon genoeg van en zou het fijn zijn als haar ouders of de juf die taak van haar overnamen.

De belevenissen van Jessica en Florian zijn bedoeld voor "brusjes", broertjes en zusjes van kinderen met een aandoening die in het dagelijks leven voortdurend om aanpassing en uitleg vraagt.

Altijd weer wat! is geschreven door Florine Puts en is uitgegeven bij Pica: http://www.uitgeverijpica.nl/

Brussenspinsels
Omdat broers en zussen van kinderen met kanker vaak minder aandacht krijgen, worstelen ze soms met gevoelens van jaloezie en schuld en met vragen waarmee ze hun ouders meestal niet willen belasten. Die gevoelens en gedachten zijn heel begrijpelijk en mag je als kind hebben én uiten. Daarom is voor deze "brusjes" een speciaal boekje gemaakt met gedichten en teksten met daarnaast ruimte voor eigen aantekeningen en schetsen.

Brussenspinsels: een boekje voor brussen om je niet alleen te voelen kost €5,- en is te bestellen via bureau@vokk.nl of http://www.vokk.nl/