Inge Duijmelinck, woont in Eindhoven, studeert pedagogiek en heeft een kinderboek geschreven voor jonge mantelzorgers.

Ouders en leerkrach­ten kunnen samen dit boekje met de jonge mantelzor­ger lezenPlotsklaps werd Inge Duijmelinck mantelzorger. Ze was 12 toen haar vader aangereden werd door een graafmachine. Na een lange revalidatieperiode kwam Duijmelincks vader weer thuis wonen. Aan de buitenkant is er weinig te zien aan haar vader. Maar zwaar hersenletsel heeft tot op de dag van vandaag gevolgen voor zijn functioneren. 

Gelijkgestemden
In Nuenen was geen ‘jonge mantelzorger-groep’. Duijmelinck sloot zich aan bij een groep jonge mantelzorgers in Son en Breugel die via de LEVgroep bijeen komen: ,,Je voelt dat je in een groep gelijkgestemden terechtkomt. Er was ruimte voor ontspanning, maar ook voor serieuze gesprekken. Ik heb er een vriendin aan overgehouden.”

Vanuit de opleiding Pedagogiek kreeg Duijmelinck de opdracht om een product op pedagogisch vlak te ontwerpen wat nog niet op de markt is. Het onderwerp was al snel duidelijk. Ze schreef een boek voor jonge kinderen. Tips
Het boek ‘Jij bent niet alleen’ is een (voorlees)boek met een aantal verhalen en tips.
Duijmelinck: ,,Ouders en leerkrachten kunnen samen dit boekje met de jonge mantelzorger lezen en krijgen de mogelijkheid om op het niveau van het kind het gesprek aan te gaan.”

Interesse?
Wie interesse heeft in het boek, kan mailen naar jbna.boek@gmail.com. Duijmelinck is al blij als er ook maar één kindje zich geholpen voelt met haar boek.

Wilt u het hele artikel lezen? Klik dan hier