In Het ABC van de mantelzorg vind je, als mantelzorger, een antwoord op veel vragen. Het boek geeft van A tot Z heldere uitleg over de essentie van mantelzorg. Over de administratieve rompslomp, de juridische en financiële aspecten, de hulpmiddelen en de tegemoetkomingen waar je gebruik van kunt maken.

Samenvatting

Hulpbehoevende ouders in huis nemen, zorgen voor een chronisch zieke partner of voor een gehandicapt kind. Mantelzorgers nemen vrijwillig en onbetaald de zorg op voor iemand uit hun omgeving die niet meer voor zichzelf kan zorgen. Het schenkt voldoening om iets terug te doen voor iemand van wie je houdt, maar het is ook een engagement dat veel tijd vraagt en ongemakken met zich meebrengt. Hoe hou je het als mantelzorger vol? Wat wordt er van je verwacht?
Hoe wordt alles wettelijk geregeld?

Antwoorden
In Het ABC van de mantelzorg vind je een antwoord op al je vragen. Het boek geeft van A tot Z heldere uitleg over de essentie van mantelzorg. Over de administratieve rompslomp, de juridische en financiële aspecten, de hulpmiddelen en de tegemoetkomingen waar je gebruik van kunt maken. Over termen als eerstelijnszorg, zorgverlof en zorgenplan. Ruime aandacht gaat ook naar de emotionele, relationele en ethische aspecten van mantelzorg.


In dit toegankelijk en overzichtelijk werk bespreekt Bea De Rouck alle aspecten van de zorg die mantelzorgers op zich nemen. Het ABC van de mantelzorg is een onmisbare leidraad voor mantelzorgers en hun omgeving. Met een voorwoord van CM Ziekenzorg, die voor de belangen van mantelzorgers opkomt.


Informatie: 

Auteur

Bea de Rouck
Uitgever
Davidsfonds
EAN
9789058267955

Te koop bij ondere andere Bol.com