Mantelzorgers heb je in allerlei soorten en maten. Oud en jong. Kinderen die een ‘bijzonder’ broertje of zusje hebben worden brusjes genoemd en er zijn er best veel van. Voor die kinderen, maar ook voor hun ouders en alle andere belangstellende hebben we drie boeken op een rijtje gezet 

 

Ik ben er ook nog! 

Dit boek is voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen met een bijzondere broer of zus (brussen). Ook voor ouder en professional is dit boek inspirerend en/of bevestigend. Het stimuleert de lezer om meer door de bril van brussen, gezinssituatie en broer-zusrelatie te kijken.
Hoe is het nou om op te groeien in een gezin met een broer of zus met autisme? Hoe is het om samen te leven met een broer of zus met Downsyndroom?

Belangrijk onderzoek toont aan dat het uitwisselen van ervaringen al direct een positieve invloed heeft op hoe brussen zich voelen. Daarom dit boek! Verschillende brussen, van jong tot oud, geven inzicht in hun leven, gedachten én gevoelens. Handvaten maken dit een zeer herkenbaar en inzichtelijk boek voor alle brussen en hun verwanten.

Schrijfster Femke Quadackers (1994), derdejaars studente aan de opleiding Pedagogiek, heeft een zus met epilepsie. Ze schreef dit boek uit gemis aan contact met andere brussen in haar jeugd. Op verschillende momenten in haar leven had ze graag willen weten dat ze niet de enige was met een zus met een beperking. Vaak liep zij met vragen rond over hoe andere brussen omgingen met bepaalde situaties.

 Auteur Femke Quadackers

Uitgever Brave New Books

EAN 9789402156515


 

Broers- en zussenboek. Voor en door brussen met een bijzondere broer of zus

34 kinderen en volwassenen tussen de 6 jaar en 69 jaar geven een kijkje in hun leven met een broer of zus met een handicap, ziekte en/of stoornis, zoals de bekende Nederlandse acteur Barry Atsma

Kleurrijk en magazine-achtig vormgegeven: om in één keer uit te lezen, of er af en toe weer bij te pakken. Wat doe jij het liefst met je broer of zus samen?
Hoe reageren jullie op 'vreemde' reacties? Denk jij vaak aan 'later'; of veel aan 'vroeger'?

Recent onderzoek van de Belgische orthopedagoge Tinneke Moyson wijst uit dat het uitwisselen van ervaringen direct een positieve invloed heeft op hoe je je als 'brus' voelt: 'Ik ben niet de enige!'

Dit boek voorziet hierin - en meer: negen thema's bieden (nieuwe) inzichten. Een onmisbaar boek voor brussen, ouders, en alle (professioneel) geïnteresseerden. Met belangrijke tips voor brussen, en hun ouders!

Auteur Anjet van Dijken

Uitgever Terra - Lannoo, Uitgeverij

EAN  9789401465571


 

Broers en zussen in en om het ziekenhuis Praat Klets Doeboek

 Je bent niet de enige! 690.000 kinderen in Nederland en België hebben een broer of zus met een (chronische) ziekte. Gaat jouw broer of zus geregeld of voor langere tijd naar het ziekenhuis? Of krijgt je broer of zus zorg thuis? Of is het al een tijd geleden, maar denk je er nog aan?

Dit stoere PRAAT-KLETS-DOEboek helpt je om te begrijpen wat er gebeurt, om erover te praten en om uit te leggen: Hoe het is, voor jou!

  • 21 verrassende PRAATvragen om te beantwoorden, zoals: Wat wil je uitvinden om je broer of zus te helpen of Hoe wil je het ziekenhuis fijner maken voor jezelf?
  • 21 interessante KLETSverhalen, met tips van bijvoorbeeld oudere broers en zussen en ouders
  • 21 keer DOEN: ter afleiding, als je je verveelt of om lekker niets te doen.

 

Auteur Anjet van Dijken

UitgeverLannoo Campus

EAN 9789401438285