Samenvatting
Werk en zorg horen beiden bij het leven. Hoe creëert een werkende mantelzorger een goede balans tussen arbeid en zorg, tussen werk en privé? Wat kunnen professionals doen die in contact komen met de werkende mantelzorger en wat kan de werkgever betekenen?
Mantelzorg in combinatie met betaalde arbeid staat centraal in Mantelzorg en werk in balans.

Het boek is bedoeld om studenten en professionals voor te bereiden op hun ontmoetingen met werkende mantelzorgers. (Aankomende) professionals kunnen bijdragen aan de zoektocht naar een nieuw evenwicht tussen arbeid en zorg. Vragen en dilemma's rondom de combinatiedruk van werken, leren en mantelzorg worden besproken en er worden mogelijkheden aangereikt om deze vragen werkelijk te begrijpen en aan te voelen, zodat je er als professional zo goed mogelijk mee om kunt gaan.De auteurs wisselen theorie af met praktijkervaringen van mantelzorgers. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal dialoog- en reflectievragen. Het afsluitende hoofdstuk bevat oefeningen die bedoeld zijn om de visie op werk en mantelzorg te verwoorden, te verdiepen en te verbreden.
Dit boek is geschreven voor studenten van opleidingen op hbo en AD-niveau zoals Social Work, Human Resource Management, Verpleegkunde, en voor studenten van paramedische opleidingen.

Daarnaast is het boek geschikt voor professionals die in contact komen met mantelzorgers, zoals HRM-medewerkers, huisartsen, huisartsenondersteuners, zorgmanagers en nurse practitioners.

Over de Auteurs
Deirdre Beneken genaamd Kolmer is lector Mantelzorg aan de Haagse Hogeschool.
Christine Kliphuis is ervaringsdeskundige schrijver en spreker over mantelzorg en is lid van de kenniskring van het lectoraat Mantelzorg.
Kitty Martens verplegingswetenschapper en lid van de kenniskring van het lectoraat Mantelzorg.
Erik Visser is onderzoeker en lid van de kenniskring van het lectoraat Mantelzorg


Informatie
Auteur: Deirdre Beneken
Co-auteur Christine Kliphuis

Uitgever
Coutinho

EAN
9789046906880

Te koop via de uitgever of Bol.com