KOPPsupport (voorheen Kopstoring)
Als je opgroeit met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen heb je vaak weinig tijd om bij jezelf stil te staan. Door deze thuissituatie ben je doorgaans erg zelfstandig. Je hebt geleerd om je ook in moeilijke situaties staande te houden. Toch kan het ook jou wel eens teveel worden.Op deze website heb je de mogelijkheid om te mailen met een deskundige of deel te nemen aan een online groepscursus. Ook vind je informatie over wat het precies betekent als je vader of moeder psychische en/of verslavingsproblemen heeft en wat hiervan de gevolgen voor jou kunnen zijn. Je vindt hier bijvoorbeeld uitleg over welke gevoelens dit bij jou kan oproepen, informatie over waar je als jongere hulp kunt vinden als het even teveel wordt en uitleg over verschillende psychische en verslavingsproblemen.

 

brusjes.nl

Deze site is speciaal voor broers en zussen van kinderen met een ziekte en/of een handicap. We noemen die broers en zussen ook wel brussen. Bij brussen thuis gaan de dingen soms net een beetje anders dan bij je vriendje of vriendinnetje. Dat kan best meevallen, maar soms ook niet.De dingen kunnen thuis soms net even wat anders gaan dan bij een vriend of vriendin. Dat kan best meevallen, maar soms ook niet!
Deze website is er speciaal voor jou. Je vindt hier informatie, je kunt e-mailen met een deskundige en hulp zoeken. Ben je op zoek naar andere brussen en ben je nieuwsgierig naar hun verhalen? Neem dan eens een kijkje op het forum! Op het forum vind je verhalen van andere brussen, blogs, kun je je eigen verhaal vertellen en reageren op topics.

Jongemantelzorg.

Hoe vaak hoor je niet dat iemand zegt, als die ene leraar of buurtwerker geen oog voor mij had gehad, was ik nooit zover gekomen.Ze werken in opdracht en in co-creatie met gemeenten, scholen en zorg- en welzijnsorganisaties. Samen geven we een extra impuls aan de bekendheid en de zichtbaarheid van jonge mantelzorg, zodat zij de erkenning en steun krijgen die ze verdienen.

Denk bijvoorbeeld aan:
  • Het maken van een advies + projectplan Versterking Jonge Mantelzorg
  • De organisatie van een kick-off event, bijvoorbeeld in onze bus #deeljezorg
  • Trainingen en workshops voor professionals en docenten
  • Onderzoek.
  • Gastlessen in de klas of in onze bus #deeljezorg
  • Rondetafelgesprek met professionals in zorg en welzijn
  • Stadsgesprek met inwoners van de gemeente
  • Hackathon Jonge Mantelzorg