Mantelzorgers moeten veel regelen voordat ze op vakantie kunnen gaan. De zorg moet immers worden overgedragen. Als de vakantie dan geannuleerd of afgebroken moet worden, is dat een flinke tegenvaller. Dit weerhoudt veel van de 1,3 miljoen mantelzorgers om met vakantie te gaan.

Bestaande annuleringsverzekeringen bieden namelijk alleen een vergoeding in geval van ziekte of overlijden van de verzekerde zelf ofbij familieleden in de eerste graad.

Daarom heeft Mezzo reisverzekeraar Elvia als partner gekozen en is de eerste reis- en annuleringsverzekering voor mantelzorgers een feit.

Elvia draagt met de speciale vakantieverzekeringen snel een praktische oplossing aan, waarmee mantelzorgers die lid zijn van Mezzo hun geld wel terug krijgen. De Mantelzorg Reis- en Annuleringsverzekering vergoedt bovendien de kosten die gemaakt worden als de vervangende zorg niet doorgaat.

Nog vragen?
Bel Elvia Verzekeringen: (020) 561 8711.


Sinds 1 januari 2008 is er een speciale Reis- en Annuleringsverzekering voor mantelzorgers. Reisverzekeraar Elvia heeft als eerste in Nederland een reis- en annuleringsverzekering voor Mantelzorgers

U moet hiervoor wel lid zijn van Mezzo, de vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerswerk. Deze verzekering vergoedt de kosten als de mantelzorger de geboekte reis moet annuleren doordat de waarnemend verzorger iets is overkomen of als de geregelde logeerplek niet doorgaat.