Best lekker hoor, dat zonnetje waardoor je tot ’s avonds laat op je terras kunt blijven hangen. Maar een beetje verkoeling wanneer je naar bed gaat kan zeker geen kwaad. Lekker slapen tijdens een hittegolf? Het kan!

Hittegolf - Fier.nl
  • Lakens in de vriezer. Stop voor je naar bed gaat je lakens in een plastic zak en leg ze een aantal minuten in de diepvries. Kleine vriezer? Doe het dan alleen met je overtrek en kussensloop.
  • Kruik, maar dan anders Wist je dat er een aantal plekken op je lichaam zijn die heel bepalend zijn voor hoe warm je het hebt? Koel je deze plekken, dan koel je dus helemaal lekker af. Vul je kruik in de zomer met ijswater en leg hem tegen je knieën, enkels, polsen, nek, lies en ellebogen. Je kunt de kruik natuurlijk ook okvullen met water en deze een poos in de vriezer leggen.
Rode Kruis: 'Wees voorzichtig bij hittegolf in coronatijd ...
  • Een plakkerig lichaam helpt niet echt om lekker in slaap te vallen. Maar een koude douche nemen is geen goed idee. Neem juist een warme of lauwe douche. Als je koud doucht koelt je huid namelijk wel af, maar gaat je lichaam heel hard werken om je huid ook weer op te warmen. En daardoor krijg je het alleen maar warmer. Wat wel goed werkt is je voeten en polsen even onder een koude straal water houden voor je naar bed gaat. Hierdoor koel je juist lekker af.
  • Flesje met koud water bij je bed Niet alleen om je dorst te lessen, maar ook om over je gezicht, nek en knieholtes te sprenkelen.
  • Pas je eten aan tijdens een hittegolf Eet niet te veel proteïnen, oftewel: eiwitrijk voedsel (denk: vlees, zuivel, vis). Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaamstemperatuur omhoog gaat. En eet pittige gerechten. Als je drie uur voor je naar bed gaat pittig eten hebt gehad, ga je in die drie uur flink zweten, waardoor je lichaam afkoelt. Niet voor niets eten ze in Thailand en India zo pittig.
  • Slaap met je voeten buiten de dekens of leg ze op een koude kruik. Want koele voeten zorgen voor een koel lijf.
  • Moest je naar de wc en kom je niet meer in slaap? Leg een mentholstick naast je bed en smeer een klein beetje van het goedje op je voorhoofd voor een verkoelend effect. Ook fijn: leg een klein handdoekje in de vriezer een uur voordat je naar bed gaat. Als je naar bed gaat leg je deze op je voorhoofd.
(Bovenstaande tips komen van de Magriet, Voor het volledige artikel met meer tips klik hier)


Nog eentje:
Denk eens aan een koeldeken die voor huisdieren te koop zijn. (Action, Bol.com, dierenspeciaalzaken enzovoort) Als het je hond of kat verkoeling bezorgt waarom zou je het dan zelf niet proberen?

Koelmat Keep Cool | zooplus