Mantelzorg is soms teamwerk. Vrienden, familie maar ook buren vormen vaak een team die samen mantelzorg verlenen aan één zorgvrager. Bij dit soort teamwork moeten uiteraard onderling afspraken worden gemaakt .

Apps voor mantelzorgers

Een app kan dan helpen bij die afstemming. Met zo’n app kun namelijk via een beveiligde website afspraken gepland worden en kunnen belangrijke data in de agenda worden gezet en ervaringen en nieuwtjes uitgewisseld.

Een aantal van deze gratis apps die de zorg voor een naaste kunnen vergemakkelijken zijn hieronder op een rijtje gezet

Getfello.com
Fello is een gedeelde agenda. Zo bent u op de hoogte van wie wat doet en wanneer. Ook ziet u wat nog ingevuld moet worden in de agenda.

HalloZorg
De HalloZorg app combineert het beste van Google Calendar, WhatsApp en Facebook in een veilige en besloten omgeving. Met de HalloZorg app kan de zorgvrager zelf een zorgnetwerk vormen met vrienden, familie, buren, maar ook met zorgprofessionals.


 

Inlife
De Inlife website en app maken het makkelijker om samen de zorg voor een naaste met dementie te organiseren. Inlife bevat verschillende functies, waaronder een tijdlijn, een agenda, en een zorgboek.