Gratis app ondersteunt mantelzorgers

Nu de zorg hervormt en het netwerk van de patiënt meer zorg op zich moet nemen, komen hiervoor handige hulpmiddelen op de markt. Zo is er nu een gratis app, ontwikkeld door mantelzorger Annemarie Gerritsma, waarmee familieleden en buren de zorg voor een hulpbehoevende vader of moeder efficiënter kunnen organiseren.

Gedeelde agenda biedt overzicht
De ‘MiessAgenda’ is een app die de agenda van de verzorgde centraal stelt. Een besloten groep, zoals familie, buren, vrienden en de verzorgde zelf heeft toegang tot de agenda. De deelnemers kunnen afspraken en mededelingen in de agenda zetten. Met iconen kan de verzorgde aangeven wat hij of zij wil. De app biedt alle betrokken overzicht over de situatie.

Mantelzorg combineren met gezin
Mantelzorger Annemarie Gerritsma: ‘Ook ik moet de zorg voor mijn kinderen combineren met zorg voor mijn ouders, die ook nog eens verderop in het land wonen. De app maakt dit een stuk makkelijker. Ik hoop dat andere mantelzorgers er ook veel plezier van zullen hebben.’

Samen zorgen voor kwetsbare ouderen

Wat betekent Miess? Annemarie Gerritsma: ‘Miess staat voor Met iemand Samen. Want samen met iemand kunnen kwetsbare ouderen langer thuis blijven wonen en samen kun je als mantelzorger de zorg voor je ouders veel beter aan.’ De app is gratis beschikbaar voor Android- en Applegebruikers. 

Meer informatie over de app MiessAgenda