Eén overzicht met hulp en ondersteuning voor mantelzorgers als de zorgtaken even te veel worden. Vanaf 10 november, de Dag van de Mantelzorg, kunnen mantelzorgers de online Mantelzorgtest doen. Wie de test invult, krijgt een overzicht met hulp op maat om de zorg voor hun naaste te verlichten.

Alhoewel de 5 miljoen mantelzorgers in Nederland vrijwel altijd met liefde voor iemand zorgen, kan het soms ook zwaar zijn. Bijna een half miljoen mantelzorgers voelt zich zelfs overbelast. Om mantelzorgers te ondersteunen is vandaag de online Mantelzorgtest gelanceerd.Mantelzorgtest
Uit een pilot van de Mantelzorgtest in drie Brabantse gemeenten blijkt dat mantelzorgers vooral ‘dingen regelen’, ‘huishoudelijke hulp’ en ‘verzorging’ als zwaar ervaren. Vereniging MantelzorgNL herkent dit beeld en bevestigt dat dit voor mantelzorgers in heel Nederland geldt.

Landelijke campagne ‘Deel je zorg’
De Mantelzorgtest maakt deel uit van de landelijke campagne ‘Deel je zorg’, die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november voert. De campagne roept mantelzorgers op regelmatig de balans op te maken of hulp nodig is bij het geven van mantelzorg. Het delen van de zorg is een goede manier om het mantelzorgen langer vol te houden. Zo wordt voorkomen dat mantelzorgers uitvallen.Hulp en een luisterend oor
Ben jij een mantelzorger? En wil je inzicht in al je zorgtaken en tips ter ondersteuning? Ga naar mantelzorg.nl/deeljezorg.nl. Daar kun je ook de Mantelzorgtest doen.

Voor persoonlijk advies of een luisterend oor kun je ook met de Mantelzorglijn bellen op 030 - 760 60 55 of je vraag via Whatsapp stellen via 06 27 23 68 54.