Wie gebruik maakt van een rolstoel of scootmobiel, heeft vaak niet de mogelijkheid om zelf bepalen hoe laat de reis gaat en met wie.
Laat staan dat je spontaan kunt beslissen om later naar huis te gaan. Omdat het nog zo gezellig is. Hoe fijn zou het zijn als je dan niet afhankelijk bent? En het geen gedoe is om over vervoer te beschikken?Stichting de Zonnebloem maakt het tegenwoordig mogelijk én betaalbaar. Zij zijn in 2014 begonnen met het verhuren van rolstoelauto's. In deze aangepaste huurauto is plaats voor een scootmobiel of een persoon in een rolstoel. Daarnaast is er (afhankelijk van de grootte van de rolstoel/scootmobiel) nog plaats voor 3 of 4 andere personen. Op die manier kun je gezellig met elkaar op pad  

Chauffeur nodig?
De auto is niet aangepast er is dus altijd een chauffeur nodig. Is die niet voorhanden dan is het zelfs mogelijk om een auto met (vrijwillige) chauffeur te huren. Dit kan gewoon opgeven worden bij de aanvraag.

Zonnebloemautopas
Om een Zonnebloemauto te huren, is een Zonnebloemautopas nodig. Die vraagt de persoon met de lichamelijke beperking aan. De eenmalige administratiekosten bedragen € 10,-. Het is niet nodig lid te zijn van ZonnebloemKosten
Een Zonnebloemauto kost € 40,- per dag. Hierbij zijn de eerste 100 kilometer inbegrepen. Wil je meer rijden dan kost elke extra kilometer € 0,20. De brandstofkosten zijn exclusief. Je krijgt de auto volgetankt mee en levert de auto weer volgetankt in.


Meer weten?
Op de site van De Zonnebloem vind je alles over de Zonnebloemauto

Een handige brochure kunt u hier downloaden