Maximaal 1 bezoeker per dag, mantelzorger telt niet mee
Eén van de maatregelen tegen corona is dat het aantal bezoekers per dag terug gaat van 2 naar 1 persoon. Kinderen jonger dan 13 jaar tellen niet mee.
Deze maatregel geldt tot en met 9 februari, maar de regering kan besluiten om de maatregel te verlengen.Mantelzorger en zorgprofessional tellen niet mee
Belangrijk is dat mantelzorgers niet meetellen bij het dringende advies om slechts 1 bezoeker per dag te ontvangen. Geef je mantelzorg? Dan kan er naast jou elke dag nog 1 andere persoon op bezoek komen bij degene voor wie je zorgt.

Ook professionele zorgverleners en zorgverleners die werken via een persoonsgebonden budget vallen niet onder het bezoek.

Meer mantelzorgers als dat nodig is
Is het voor het uitvoeren van de mantelzorgtaken nodig dat je met twee mantelzorgers tegelijk bij degene voor wie je zorgt bent? Bijvoorbeeld omdat je samen je nog thuis wonende ouder in bed moet helpen? Dat mag. Als het echt nodig is mag je met twee mantelzorgers bij je naaste zijn.Ook mogen – als dat noodzakelijk is – verspreid over de dag verschillende mantelzorgers meerdere keren langskomen. Bijvoorbeeld in de ochtend helpt een dochter vader die nog zelfstandig woont met opstaan en douchen. Tussen de middag komt zij nog een keer polshoogte nemen. En in de avond kookt een zoon voor vader, en helpt hem weer in bed.

Lees hier het hele artikel