De app Roodkapje

Voor ouderen is het belangrijk om te bespreken wat er nodig is om goed voorbereid te zijn op ‘de oude dag’. Dit kan gaan over veilig en prettig blijven wonen, maar ook over persoonlijke wensen. Is er bijvoorbeeld in de toekomst extra zorg nodig? Wat zijn de wensen rondom de erfenis? Het is van belang dat ouderen samen met hun mantelzorgers hierover in gesprek gaan. Toch kan het soms lastig zijn om een gesprek te beginnen. Want hoe begint u hierover, en wanneer is het juiste moment?

De app Roodkapje is ervoor gemaakt om ouderen en hun mantelzorgers te ondersteunen bij deze gesprekken rondom ouder worden. Nu de app is ontwikkeld, zijn we erg benieuwd naar wat mensen van Roodkapje vinden. Daarom zijn we op zoek naar mantelzorgers (of naasten) en ouderen die het leuk vinden om samen de app uit te proberen, en hun ervaringen met ons willen delen.Hoe ziet het onderzoek eruit?

U kunt Roodkapje een week lang uitproberen, zo vaak als u zelf fijn vindt. Als u zelf een tablet heeft kunt u de app gratis downloaden, zo niet dan kunt u één van onze tablets gebruiken. Voordat u de app gaat gebruiken vult u als mantelzorger een korte vragenlijst in. Nadat u Roodkapje samen een week heeft geprobeerd kunt u ervoor kiezen om als mantelzorger opnieuw een vragenlijst in te vullen (dit duurt ongeveer 20 minuten) of samen deel te nemen aan een interview (dit duurt ongeveer 45 minuten). Het interview kan afhankelijk van uw voorkeur bij u thuis plaatsvinden, of op een andere plek.

Lijkt het u leuk om Roodkapje uit te proberen?

Neem dan contact op met Kiki Spanjers, promovendus bij het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde van het UMCG via:

E-mail: k.r.spanjers@umcg.nl

Telefoon: 050-3613464

Voor meer informatie over de app kunt u ook een kijkje nemen op onze website: www.grootmoedershuisje.nl