Deze keer gaan we het over vloeren hebben.


Waarschijnlijk zitten er tips bij die nogal vanzelfsprekend zijn, maar die voor de volledigheid toch nog een keer gegeven worden. En wie weet, staat er iets bij waar u nog niet aan dacht!


Douch/badmat
Een douche-/badmat met zuignappen is van rubber gemaakt. Hij biedt bescherming in een douchebak of ligbad met gladde vloer. Let op dat de mat niet op de afvoer ligt. Door de mat regelmatig schoon te maken, slijten de zuignappen minder snel en gaat de mat wat langer mee.

    

Antisliptegels
Antislip-tegels
zijn stroef, ook als ze nat zijn, Ze bieden stevigheid en zijn prima geschikt voor badkamervloeren, terrassen of balkons, entrees van woningen, keukens en toiletten. Antisliptegels zijn van steen en verkrijgbaar in verschillende maten. Vloeren met kleine tegels (2.5 x 2.5 - 5 x5 cm) zijn al stroever door het grote aantal voegen.

               
Antislip stickers
Antislip-figuren
kunt u op elk oppervlakte bevestigen. Met een fohn verwijdert u de stickers ook weer makkelijk. Ze zijn er in diverse vormen en kleuren, ook transparant. Heel handig op een trap, in de douche of in bad, maar ook op andere plekken in het huis als de keuken. Ze zijn goedkoop en kunnen niet verschuiven.

  


Trapneuzen
Trapneuzen en -strips
van rubber of kunststof zitten aan de voorzijde van elke traptrede en voorkomen dat u met uw voet van de traptrede schuift. Trapneuzen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en eenvoudig aan te brengen. Ook stroken trapbekleding die u plakt op het midden van elke traptrede zijn een slimme oplossing voor meer houvast op uw trap. Ze zijn stroef en voorkomen dat u wegglijdt.


  

Anti-slip-ondertapijt
Een anti-slip-ondertapijt houdt deurmatten, vloerkleden en ook tafelkleden op hun plaats en voorkomt het opkrullen van uw tapijt.


Antislipcoating

Anti-slip-coating is een een soort lak die u met een roller en kwast aanbrengt op bestaande (steenachtige) vloeren en in emaillen badkuipen en douchebakken. Het is een goedkope en snelle oplossing die jarenlang meegaat. Let op: dit is niet geschikt voor houten oppervlakken! Een behandeling duurt ongeveer 15 minuten. De vloer is direct daarna klaar voor gebruik.Tips voor aanschaf en werkwijze:

Trapneuzen, strips en ondertapijten vindt u bij de tapijthandel of de bouwmarkt.

Als u uw huidige vloer vervangt door anti-slip tegels, werk dan ook meteen niveauverschillen bij drempels, badkuip of douchebak weg. Zo is u woning beter toegankelijk met een rollator of rolstoel.

Vraag een vakman voor uitvoering of advies hierbij.