Als u meer steun zoekt bij het (op)staan, zitten of lopen zijn beugels vaak een eerste hulpmiddel. Ze zijn er in allerlei maten, kleuren en soorten: roestvrij staal, aluminium en kunststof. Beugels bieden net dat beetje extra zekerheid waardoor mensen zich zelfstandig kunnen redden in het huis.

Wandbeugel 45 graden loopt deels horizontaal en schuin omhoog. Daardoor biedt hij optimale steun bij het douchen en op het toilet. U kunt de wandbeugel prima in combinatie met een douchezitting gebruiken en is verkrijgbaar in 2 lengten: 20 cm en 40 cm.

Wandbeugel 90 graden is geschikt voor douche en bad. Hij geeft steun bij het opstaan, het gaan zitten of liggen (door het horizontale deel) en bij het staan (verticale deel). Op het verticale deel kunt u desgewenst een douchekophouder bevestigen die in hoogte verstelbaar is.

Trapspilbeugels bieden houvast aan beide zijden van de trap voor linksopgaande - en rechtsopgaande trappen.

Opklapbare beugel tegen de achterwand van uw toilet is een oplossing als u op de zijwand geen beugel kunt plaatsen. Opgeklapt zit hij niet in de weg. Door de beugel in horizontale stand vast te zetten, onstaat er een permanente steun. Mocht de achterwand niet stevig genoeg zijn kunt u de beugel op een hulppoot of vloerstatief plaatsen, eventueel in combinatie met een alarmeringsysteem. De opklapbare beugel is verkrijgbaar in 5 verschillende lengtes.

Douchezitting biedt comfort en veiligheid doordat u zittend kunt douchen en is gemaakt van kunststof en daardoor eenvoudig schoon te maken. Douchezittingen zijn leverbaar in 3 uitvoeringen: alleen een zitgedeelte, een zitting met een rugdeel en een zitting met een rugdeel en armleuningen.

Tips

Beugels en handgrepen windt u bij speciaalzaken op het gebied van sanitair, de thuiszorgwinkel of de revalidatievakhandel, maar ook bij de betere bouwmarkt.

Beugels zijn doorgaans 3 cm in diameter ("dik") en hangen 5 cm vanaf de muur. Zorg dat u er gemakkelijk bij kunt, zowel staand als zittend.

Opstap: bij een hoge drempel onder een deur, douche of badkuip of een ander fors niveauverschil, biedt een rechte wandbeugel steun.

Gebruik schroeven en pluggen die zwaar genoeg zijn en let op dat er niet door leidingen geboord wordt.

Zet de beugels op alle aangegeven bevestigingspunten vast