Een kraan is tegenwoordig heel wat meer dan de koud- of warmwatertap van vroeger, met lekkende leertjes en erger.

Modern sanitair zit slim in elkaar en biedt u behalve comfort ook veiligheid.

Met een doucheglijstang kunt u ook zittend douchen of in bad gaan. Als de bijbehorende doucheslang meer dan twee meter lang is, kan ook een eventuele hulp er gemakkelijk bij.

Instapbad: als een gewoon bad niet voldoet dan is een instapbad een mogelijkheid. Dit is een compact zitbad met een lage toegangsdeur aan de korte of lange zijde. Er zijn diverse modellen en ze zijn behoorlijk prijzig doordat ze altijd op maakt gemaakt worden.

Keramische schijven of roestvrijstalen kogels in plaats van leertjes en rubbers zorgen ervoor dat uw kranen gemakkelijker open en dicht gaan. Ze slijten ook veel minder snel en kunnen vaak in bestaande kranen worden gemonteerd.

Eéngreepsmengkraan: met een ééngreepsmengkraan zet u zonder weel kracht en zelfs met natte handen of uw elleboog de kraan aan of uit. Via de een hendel of beugel stelt u de kraan met één hand in op de gewenste temperatuur en volume. Voor wastafels zijn er kranen met een begrenzer, die zorgt voor een maximumtemperatuur to ongeveer 45 graden Celsius.

Een thermostaatkraan regelt een constante temperatuur van het water, ook als elders in uw huis een kraan open gaat. Comfortabel én veilig door een vooraf in te stellen temperatuur. Thermostaatkranen met keramische schijven zijn het gemakkelijkst te bedienen en gaan het langst mee.

Tips:

De genoemde kranen zin verkrijgbaar bij de sanitairspecialist, loodgieter of doe-het-zelfzaak. Voor het instapbad zijn slechts enkele leveranciers.

Er bestaat een grote variatie aan wastafel-,bad-,douche- en keukenkranen. Wastafelkranen zijn vaak voorzien van een vaste korte arm, maar een langere flexibele arm is veel handiger.

Bij het vervangen van een kraan komt enig technisch inzicht kijken. De nieuwe kraan moet goed worden bevestigd. U kunt bij de aanschaf om uitleg vragen en anders de hulp inroepen van een een handige buur, zoon, dochter of een klussenbedrijf.