Nog even op een rijtje van de gemeente Aa en Hunze en Stichting Impuls voor de mantelzorgers in de gemeente kunnen betekenen. 

Het geven van mantelzorg is iets vanzelfsprekends; het overkomt je en je doet het gewoon. Veel mensen zijn zich er niet bewust van dat ze mantelzorger zijn en dat ze ondersteuning kunnen krijgen. Ze combineren werk, sociaal leven en mantelzorg zonder problemen. Toch kun je als mantelzorger overbelast raken en kunnen de zorgtaken leiden tot stress en vermoeidheid. Herkent u dit? Dan is het goed te weten dat u bij het Centraal Punt Mantelzorg (CPM) terecht kunt voor informatie, advies en ondersteuning.Ondersteuning
Het Centraal Punt Mantelzorg is er voor alle mantelzorgers die zorg verlenen aan een inwoner van de gemeente Aa en Hunze. Samen met u kijkt de consulent welke soort ondersteuning u kan helpen. Dit kan zijn:

  • Respijtzorg bijv. een vrijwilliger die de zorgtaken van de mantelzorger overneemt zodat deze even op adem kan komen.
  • Mantelzorg café, een contact middag voor mantelzorgers 1x per 6 weken.
  • Themabijeenkomsten over onderwerpen die interessant zijn voor mantelzorgers.
  • Ontspanningsactiviteiten zoals uitstapjes voor jonge mantelzorgers, een nieuwjaarsreceptie, cabaretvoorstelling, lezing, festivalbezoek of een lunchbijeenkomst voor mantelzorgers.
  • Inloopspreekuur mantelzorg in de dorpen: Gieten, Gasselternijveen, Rolde, Annen, Eexterveenschekanaal en Gieterveen.Waardering - Dag van de Mantelzorg
Mantelzorgers die een inwoner van de gemeente Aa en Hunze verzorgen, ontvangen rond 10 november, de dag van de mantelzorg, een mantelzorgwaardering van de gemeente voor hun inzet en voor de uitvoering van hun mantelzorg taken.
Het gaat om een waardering ter waarde van €100, - per zorgvrager. De mantelzorger moet daarvoor geregistreerd staan bij het Centraal Punt Mantelzorg (CPM) van Impuls. Naast de waardering voor de mantelzorger hoopt de gemeente hiermee ook het aantal mantelzorgers beter in beeld te krijgen. Zodat zij ondersteund kunnen worden in hun taken en om overbelasting te voorkomen.

U kunt voor vragen en registratie terecht bij Centraal Punt Mantelzorg van Impuls Welzijn.

Schoolstraat 1
9461 AB Gieten
t. (0592) 245 924 of 06 11517036
e. info@impulsaaenhunze.nl
w. https://www.impulsaaenhunze.nl/mantelzorg/

bron website gemeente AA en Hunze