Als je voor iemand zorgt, kun je soms wel wat hulp gebruiken. Met deze  zes gratis mantelzorg apps kun je de zorg makkelijker organiseren en met anderen delen. (bron: www.margriet.nl)

1. FollowHub
Met de FollowHub App kun je degene die je verzorgt, helpen bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten, zoals het innemen van medicijnen en planten water geven. Hij of zij ontvangt een melding van de activiteit, en kan deze bevestigen. Als dit niet gebeurt, krijg jij een alarmmelding. Zo ben je de ‘beschermengel’ voor je familielid, kennis of vriend. Je kunt de app ook als groep gebruiken en zo samen een oogje in het zeil houden.

2. Caren Zorgt
Via de gratis website Caren Zorgt kun je een agenda openen waarin je taken en acties zet voor degene die je verzorgt. Denk hierbij aan een agendapunt ‘boodschappen doen’ op dinsdag en ‘helpen met de boekhouding’ op vrijdag. Iedereen die helpt, zet zijn/haar taak in de agenda, zodat er één duidelijk overzicht ontstaat. Caren Zorgt heeft nog geen app, maar is wel een handig hulpmiddel.

3. WeHelpen
Met de app van WeHelpen ben je altijd en overal op de hoogte van wie er in je omgeving hulp kan gebruiken. Boodschappen doen, de tuin harken of de hond uitlaten voor de buurvrouw? Met de app WeHelpen kun je iets doen voor een ander of extra hulp inroepen voor degene die jij verzorgt.

4. Ongehinderd
Altijd voorbereid op pad. Met de Ongehinderd App vind je snel restaurants, toiletten, attracties en nog veel meer handige en leuke plekjes die makkelijk toegankelijk zijn voor ouderen en mensen met een beperking.

5. MiessAgenda
Met de MiessAgenda organiseer je eenvoudig zorg én aandacht voor je ouders. Wie kan wanneer met vader naar de dokter? Gaat broer of zus zondag bij moeder op de koffie? Je  stemt het allemaal vanuit één agenda af met familie, buren en vrijwilligers. Per dag kun je invullen wat er is gebeurd (hoe is het bij de fysiotherapeut gegaan, zit vader lekker in zijn vel, heeft moeder andere medicijnen) of wat vader/moeder graag zou willen doen.