De mantelzorger kon samen met de zorgvrager kiezen uit onderstaande activiteiten.85 personen meldden zich aan voor: FestivalDerAa in Schipborg op zaterdag 7 juli 2018. Het theater- en muziekfestival in de Drentse natuur. Ze kunnen genieten van diverse optredens in het mooie natuurgebied van de Drentsche Aa. Het festivalterrein is geopend vanaf 13.00 uur De mantelzorger ontvangt per persoon een toegangsbandje voor de zaterdag en 2 consumptiemunten.

Terwijl 54 kozen voor de de lunchbijeenkomst ‘Een positieve opkikker voor mantelzorgers’ op zaterdag 7 juli 2018 van 11.45 uur tot 14 uur in het cafégedeelte van de Liefde van de Drentsche Aa, Ruiterweg 2 in Schipborg.

  Wethouder Co Lambert heette iedereen welkom en daarna was er een optreden van Marlene Bakker met haar gitarist Reyer Zwart. Ze lieten met haar liedjes horen hoe het aardse Gronings heel goed aansluit bij de hedendaagse muziek en hoe mooi en poëtisch het Gronings is.

Tijdens de pauze was er een lunchbuffet en een optreden van Anne Doornbos (van het Huus van de Taol) met vertellingen, verhalen en poëzie in het Drents.