Op 15 maart is er weer een nieuwe  Alzheimer Café in Tynaarlo. Het thema van deze maand is:Lach én traan der herkenning bij het Alzheimercafé Tynaarlo

 

Het Alzheimercafé Tynaarlo staat 15 maart in het teken van herkenbare situaties. Als mantelzorger van iemand met dementie heb je regelmatig te maken met gedrag dat je niet begrijpt. Hoe ga je om met iemand die achterdochtig of ontremd gedrag vertoont? Wat doet dat met jou als mantelzorger?  

Je kunt lang over gedrag praten, maar als je de situatie voor je ziet is het meteen helder. Met het ‘Theater van de Verheldering’ worden enkele korte scenes met voorbeelden uit het dagelijks leven nagespeeld en besproken. Is het gespeelde gedrag herkenbaar? Wat is wijs om in zo’n situatie te doen en wat kan men beter laten? Hoe kijken andere mantelzorgers tegen deze situatie aan? Hebben ze wellicht  andere manieren gevonden en willen ze die delen?  

Ina Holtrop en Wycher van den Bremen (de Gedragsgenerator) verzorgen dit theater. Zij geven ook cursussen dementievriendelijkheid voor winkelpersoneel. Het belooft een gevarieerde en boeiende avond te worden, die weer  nieuwe inzichten en inspiratie oplevert.

De zaal (Ludinge 4 in Zuidlaren) gaat open om 19.00 uur, aanvang van het programma: 19.30 uur, einde rond 21.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis.

Het Alzheimer Café is voor iedereen die vragen heeft over dementie. Tegenwoordig is er erg veel informatie te vinden via de media en internet, maar soms is er behoefte om met een echt persoon praten. Of nu iemand bang is om dement te worden, onlangs heeft gehoord dat hij dementie heeft, zorgt voor een dementerende vriendin of er beroepshalve mee te maken heeft: iedereen is welkom. Een team van medewerkers van de participerende zorginstellingen is aanwezig met raad en daad voor allerhande vragen omtrent dementie.

Het Alzheimercafé is een samenwerking tussen zorginstelling in de gemeente Tynaarlo: – Trias – Lentis – Icare – Zorggroep Drenthe – Team 290 – GGZ Drenthe – Interzorg – Hoeve Loevestein

Vervoer:
De Alzheimercafé-bus rijdt speciaal voor het Alzheimercafé. We halen u thuis op en na afloop brengen we u weer thuis. U staat nooit meer ´op tijd´ want de bus wacht tot het programma is afgelopen. U kunt de AlzheimerCafé-Bus een dag van tevoren reserveren:

Voor het gebied Zuidlaren/Vries, bellen tussen 10:30 en 12:30 naar tel. 0592.338.933.

Voor het gebied Eelde/Paterswolde bellen tussen 9:00 en 12:00 naar tel.050.503.5401