Bijna 4,5 miljoen Nederlanders helpen een hulpbehoevend familielid, een kennis of buur. Dat kan dankbaar werk zijn, maar ook heel zwaar. Want hoe combineer je de zorg met je werk, bij welke instanties kun je terecht en wat als je zelf even vastloopt?

In deze podcast (Een podcast is een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van webfeeds) gepresenteerd door Rebecca van Dam praten de gasten over mantelzorg  en wat dat betekent. De gasten

Jet Bussemaker. Voormalig staatssecretaris van Volksgezondheid Welzijn en Sport , ze was ook minister van onderwijs, cultuur en wetenschappen. En is nu hoogleraar ‘wetenschap, beleid en maatschappelijke impact, in het bijzonder in de zorg’ aan de Universiteit van Leiden en het LUMC.

Lodewijk Schmit Jongbloed. Arts en bedrijfskundige én schrijver van het boek Reisgids Mantelzorg.


Inleiding

Als staatssecretaris was Jet Bussemaker verantwoordelijk voor de ouderenzorg. Nu onderzoekt ze als hoogleraar de relatie tussen zorg en politiek. Maar ook in haar persoonlijke leven houdt het thema haar bezig, omdat ze mantelzorger is voor haar 89-jarige vader. Bussemaker wil dat het werk voor mantelzorgers wordt verlicht, daarom moeten gemeenten extra ondersteuning gaan geven.

Als u deze podcast wil beluisteren klik dan HIER,